Bikefit

Wil je tot betere prestaties komen? Beter je vermogen kwijt kunnen? Ervaar je misschien pijn op de fiets en wil je daarvan af? Of wil je misschien gewoon lekkerder op je fiets zitten?

Het doel van een bikefit is om beter op de fiets te komen zitten. De aanleiding er toe kan zijn dat je klachten ondervindt, maar ook omdat je gewoon lekkerder wilt zitten of het maximale er uit wilt halen. Gelukkig wordt men steeds bewuster dat een goede fit/zit het fietsplezier enorm kan verhogen en de kans op blessures verkleint.

Wij bieden twee vormen van fitten aan, statisch en dynamisch.

Een statische fit doen we met behulp van het Cyclefit meetsysteem. We meten je op en middels geavanceerde software komen we tot een goede afstelling van je racefiets of mountainbike. Natuurlijk kan dit ook met tourfietsen. Met deze methode kom je snel tot een nauwkeurige afstelling. Daardoor is de prijs ook aantrekkelijk. Een statische Cyclefit kost  75. Over het algemeen kun je met je aangepaste fiets na ongeveer een uur weer op pad! Als de aanpassingen ingrijpender zijn, dan kan het zijn dat je fiets achter moet blijven of we een vervolgafspraak plannen. Afhankelijk van de aanpassingen kan het zijn dat daar wat kosten mee gepaard gaan. Natuurlijk stemmen we dat me jou af.

Dynamisch fitten gaat een stap verder. We starten met een intake gesprek om doelen te stellen en een beeld van je te vormen. Naast de fiets analyseren we je flexibiliteit en mobiliteit. Ook je voeten worden geanalyseerd, zij vormen de basis voor een goede fietsbeweging. Eventueel kunnen er zooltjes op maat gemaakt worden.

Op je eigen fiets gaan we samen op zoek naar de ideale afstelling. Je schoenplaatjes worden afgesteld en we gaan op zoek naar de juiste hoeken en trapbeweging.

Het gehele proces van een dynamische fit neemt 2 tot 3 uur in beslag. De prijs voor een dynamische fit bedraagt  215,-.

Wil je een afspraak maken of wat meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Share This