Merken

Merken

We werken met de meeste bekende fietsmerken ter wereld. Fietsen bij Auke is gespecialiseerd in Trek, Cortina, Orbea, VSF Fahrrad Manufaktur, Surly, Qwic & E-bike Das Orginal. Kom een kijkje nemen in de winkel naar het gehele assortiment.

Trek logo

Trek Bikes

Trek Bikes is een van de grootste marktleiders ter wereld op het gebied van fietsen. Dit merk is in 1976 opgericht in Waterloo, Wisconsin, Verenigde Staten. Sindsdien zijn zij altijd aan het streven naar het beste, en dat zie je terug in hun fietsen. De nieuwste, beste technologie├źn voor racefietsen, mountainbikes & verschillende types hybride fietsen worden bedacht, getest en toegepast bij Trek Bikes in de Verenigde Staten. Echter het grootste deel van de Trek stadsfietsen, wordt bedacht en ontwikkeld in Nederland.

Cortina

Cortina is een populair fietsmerk van Nederlandse bodem. In 2006 kwam Cortina met hun eerste collectie stadsfietsen op de markt. Hiermee hebben zij sindsdien dan ook het straatbeeld van de fiets voorgoed veranderd. Sinds de eerste reeks stadsfietsen is Cortina steeds een stapje verder gegaan en inmiddels ontwikkelen zij de meest trendy en moderne fietsen van deze tijd. Kom eens kijken in onze showroom, en vind de fiets die bij jou past.

Orbea

Orbea

Orbea is een van de oudste bedrijven, dat van origine niet is begonnen met fietsen. Halverwege de 19e eeuw begonnen de Orbea broeders met het fabriceren van vuurwapens. Deze verkochten zij aan de overheid ten tijde van de eerste wereld oorlog. Toen de vraag naar wapens daalde, hebben de Orbea broeders in 1930 de wapenhandel voorgoed achter zich gelaten en leven geblazen in Orbea Bicycles. Vanuit hun eigen fabriek in Spanje kon elk onderdeel voor de fiets gemaakt worden, waardoor er een grote hoeveelheid fietsen gebouwd kon worden, namelijk tot wel 50,000 stuks per jaar. Met meervoudig wielren kampioen Mariano Ca├▒ardo in het team kreeg Orbea Bicycles veel meer erkenning in het publieke oog en werd zo een van de grootste merken in Europa.

VSF

VSF Fahrrad Manufaktur

De VSF (Verbund Selbstverwalteter Fahrradbetriebe) werd opgericht in 1985. Vervolgens werd in 1987 de VSF Fahrrad Manufaktur opgericht. Fahrrad Manufaktur is een fiets producent die in 1988 zijn eerste fiets op de Duitse straten had rijden, genaamd ‘Das Rad’ of ook wel ‘A-Modell’. In deze tijd was fietsen vooral nog een vrijetijds besteding en was de fiets nog helemaal niet zo normaal om te gebruiken voor de dagelijkse rit. Inmiddels produceren zij uiterst duurzame en stevige maar nog steeds vlotte fietsen voor zowel reis- en trekking doeleinden, als stads- en urban toepassingen. Zoek je naar een stevige en snelle fiets waar je op kan bouwen? Probeer dan een Fahrrad Manufaktur!

Surly

Surly is niet alleen een merk voor enorme fietsliefhebbers, het is ook een knettergek merk! Kreten als FFF Fatties Fit Fine op je achtervork om duidelijk te maken dat in dit frame ook dikkere banden passen. Maar er is goed over nagedacht! Dikke banden geven meer grip, meer comfort en rollen lichter. Precies wat je wilt.

Alle fietsen die ze maken zijn heel breed inzetbaar. Je kunt zelf kiezen hoe je ze opbouwt, als woon- werkverkeer fiets, als reisfiets, met een krom stuur of met een recht stuur, zeg het maar.

Dat is leuk, dan kun je je woon-werkverkeer fiets in de zomer ombouwen om naar Frankrijk te fietsen!

VSF

Qwic

Qwic is opgericht in 2006 door Taco Anema en Michiel Hartman, die elkaar kennen van de Technische Universiteit Delft. Een fietstocht van Beiroet naar Beijing lag aan de basis van de oprichting van QWIC. QWIC zet zich in, door het ontwikkelen van innovatieve e-bikes, voor een toekomst met autovrije steden, om zo de huidige mobiliteitsproblemen en milieuvervuiling te reduceren.

E-bike Das Orginal

E-bike Das Orginal is Duitslands eerste producent van premium e-bikes. Made in Germany en handgemaakt. Het zijn e-bikes die vanaf de eerste gedachte als e-bikes zijn ontwikkeld, qua techniek en design. Met uitzonderlijk goede rijeigenschappen, hoogwaardige componenten en een heel gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Ook de garanties zijn premium: 30 jaar garantie op het frame, 4 jaar op de accu en 2 jaar op alle overige componenten.

BESV

Het merk BESV werd bedacht en opgericht door Andy Su (CEO van de Darfon Groep) vanuit zijn passie voor fietsen en zijn achtergrond in elektronica. Combineer deze twee zaken en de enige logische uitkomst is een e-bike merk met een grote toekomst gebaseerd op innovaties die de wereld versteld zullen doen staan..
Share This