Trek Bikes

Trek Bikes is een van de grootste marktleiders ter wereld op het gebied van fietsen. Dit merk is in 1976 opgericht in Waterloo, Wisconsin, Verenigde Staten. Sindsdien streven zij altijd naar het beste, en dat zie je terug in hun fietsen.

De nieuwste, beste technologieën voor racefietsen, mountainbikes & verschillende types hybride fietsen worden bedacht, getest en toegepast bij Trek Bikes in de Verenigde Staten.
Echter het grootste deel van de Trek stads- en elektrische fietsen, wordt bedacht en ontwikkeld in Nederland. Met hun ervaring in de fietssport weten zij ook in hun stadsfietsen een fijne zitpositie en een licht rijdende fietsen neer te zetten.

Cortina

Cortina is een populair fietsmerk van Nederlandse bodem. In 2006 kwam Cortina met hun eerste collectie stadsfietsen op de markt. Hiermee hebben zij sindsdien dan ook het straatbeeld van de fiets voorgoed veranderd. Sinds de eerste reeks stadsfietsen is Cortina steeds een stapje verder gegaan en inmiddels ontwikkelen zij de meest trendy en moderne fietsen van deze tijd. Kom eens kijken in onze showroom, en vind de fiets die bij jou past.

Advanced Ebike

Opgericht in 2011 (hetzelfde jaar als Fietsen bij Auke) waas Ebike Das Original de eerste Duitse producent van handgemaakte premium e-bikes. Sindsdienhebben zij diverse award gewonnen en hebben zij inmiddels een 100% recyclebaar kunststof frame. Sinds een paar jaar staan ze bekend onder de naam Advanced Ebike. Zij maken zeer degelijke, robuuste e-bike met motoren van Bosch. Zij staan garant voor een subliem rijgedrag. Een van de sterke kanten is hun bandenkeuze. Dikke banden met veel comfort en een uitstekende wegligging, wel met 28 inch wielen, dus geen hippe fatbike.

Qwic

Een fietstocht van Beiroet naar Peking was dé inspiratie.

In 2004 maakte een groep van 5 Nederlandse vrienden (waaronder Michiel Hartman, medeoprichter van QWIC) een fietstocht van zeven maanden – 10.000 km; van Beiroet naar Peking. “Tijdens één van de laatste en meest vermoeiende stukken snelde een stokoud vrouwtje ons bergop moeiteloos met de fiets voorbij. Na ontelbaar veel zwoegende kilometers afgelegd te hebben, lieten we ons niet zomaar inhalen door een hoogbejaarde. Eenmaal we haar al ploeterend inhaalden zagen we waarom: ze had elektrische ondersteuning.”

Geïntrigeerd door de Oosterse technische kennis en geïnspireerd door het ruige landschap en de vindingrijkheid van de bewoners sloegen Taco Anema en Michiel Hartman in 2006 de handen in elkaar: Het ontstaan van QWIC.
Als vertegenwoordiger heb ik vier jaar bij Qwic mogen werken en ben daarna Fietsen bij Auke gestart. Nog steeds werk ik met veel plezier samen met dit innovatieve merk!

Share This