Onze merken

We werken met de meeste bekende fietsmerken ter wereld. Fietsen bij Auke is gespecialiseerd in Trek, BH-Bikes, Surly, Cortina, QWIC en Advanced Ebike. Kom een kijkje nemen in de winkel naar het gehele assortiment.

 

Trek Bikes

Trek Bikes is wereldwijd marktleider marktleider op het gebied van fietsen. Trek is in 1976 opgericht in Waterloo, Wisconsin, Verenigde Staten. Sindsdien streven zij altijd naar het beste, en dat zie je terug in hun fietsen.

De nieuwste, beste technologieën voor racefietsen, mountainbikes & verschillende types hybride fietsen worden bedacht, getest en toegepast bij Trek Bikes in de Verenigde Staten. Echter het grootste deel van de Trek stads- en elektrische fietsen, wordt bedacht en ontwikkeld in Nederland. Met hun ervaring in de fietssport weten zij ook in hun stadsfietsen een fijne zitpositie en een licht rijdende fietsen neer te zetten.

www.trekbikes.com

 

Advanced Ebike

Opgericht in 2011 (hetzelfde jaar als Fietsen bij Auke) was Ebike Das Original de eerste Duitse producent van handgemaakte premium e-bikes. Sindsdien hebben zij diverse awards gewonnen en hebben zij inmiddels een 100% recyclebaar kunststof frame. Sinds een paar jaar staan ze bekend onder de naam Advanced Ebike. Zij maken zeer degelijke, robuuste e-bikes met motoren van Bosch. Zij staan garant voor een subliem rijgedrag. Een van de sterke kanten is hun bandenkeuze. Dikke banden met veel comfort en een uitstekende wegligging, wel met 28 inch wielen, dus geen hippe fatbike, maar een echte fiets.

www.advancedebike.nl

 

Qwic

Een fietstocht van Beiroet naar Peking was dé inspiratie.

In 2004 maakte een groep van 5 Nederlandse vrienden (waaronder Michiel Hartman, medeoprichter van QWIC) een fietstocht van zeven maanden – 10.000 km; van Beiroet naar Peking. “Tijdens één van de laatste en meest vermoeiende stukken snelde een stokoud vrouwtje ons bergop moeiteloos met de fiets voorbij. Na ontelbaar veel zwoegende kilometers afgelegd te hebben, lieten we ons niet zomaar inhalen door een hoogbejaarde. Eenmaal we haar al ploeterend inhaalden zagen we waarom: ze had elektrische ondersteuning.”

Geïntrigeerd door de Oosterse technische kennis en geïnspireerd door het ruige landschap en de vindingrijkheid van de bewoners sloegen Taco Anema en Michiel Hartman in 2006 de handen in elkaar: Het ontstaan van QWIC. Als vertegenwoordiger heb ik vier jaar bij Qwic mogen werken en ben daarna Fietsen bij Auke gestart. Nog steeds werk ik met veel plezier samen met dit innovatieve merk!

www.qwic.nl

 

Cortina

Cortina is een populair fietsmerk van Nederlandse bodem. Het merk is opgericht in de oliecrisis in 1973. In 2006 kwam Cortina (inmiddels in andere handen) met een nieuwe collectie stadsfietsen op de markt. Hiermee hebben zij sindsdien dan ook het straatbeeld van de fiets voorgoed veranderd. Sinds de eerste reeks stadsfietsen is Cortina steeds een stapje verder gegaan en inmiddels ontwikkelen zij de meest trendy en moderne fietsen van deze tijd. Kom eens kijken in onze showroom, en vind de fiets die bij jou past.

www.cortinabikes.com/nl

 

BH Bikes

De initialen staan voor Beistegui Hermanos. De familie Beistegui begon in 1909 met de productie van wapens. Na de eerste wereldoorlog verplaatste de productie snel naar fietsen als betaalbaar vervoermiddel. In de loop der jaren is het merk een van de iconen van de Spaanse wielersport geworden. Zo waren zij de sponsor van de eerste ronde van Spanje en zijn sindsdien nog altijd betrokken bij deze ronde.

Inmiddels produceren zij niet alleen racefietsen en mountainbikes, maar ook stadsfietsen en elektrische fietsen. Een groot deel van de sportfietsen kun je in eigen kleuren samenstellen. Dat maakt het wel heel bijzonder.

www.bhbikes.com

 

Surly

Surly is een heel bijzonder merk uit Amerika. Een stelletje eigenwijze figuren die alleen maar stalen fietsen maken. Zij stonden vooraan bij het fenomeen fixie en ook bij de fatbikes (moutainbikes, niet die elektrische!) stonden zij vooraan in de ontwikkeling. Alle fietsen die zij maken zijn breed inzetbaar met het comfort en robuustheid van staal. Een heel veel geziene reisfiets.

www.surlybikes.com